Miomi na materici su obično nekancerogene izrasline u materici i mogu izazvati neprijatne simptome. U ovom postu ćemo razgovarati o simptomima mioma materice koje treba da budete svesni i kako da ih identifikujete.
Daćemo vam nekoliko saveta o tome kako da se nosite sa ovim simptomima i kada da potražite savet lekara.

Šta su miomi materice?

Miomi materice su nekancerogene izrasline koje se razvijaju u materici i mogu se kretati od veoma malih do velikih i ako većina ne izaziva nikakve simptome, neki mogu imati ozbiljne posledice po zdravlje žene. Važno je razumeti šta su miomi materice, njihov rizik i kako utiču na ženska tela kako bi se odredio najbolji način delovanja kada su u pitanju opcije lečenja mioma.

Miomi na materice su prilično česti, pogađaju do veliki procenat žena u reproduktivnom dobu. Simptomi se u velikoj meri razlikuju u zavisnosti od veličine i lokacije tumora. Ovi simptomi se kreću od obilnog menstrualnog krvarenja, pritiska u karlici ili bol, povećana učestalost mokrenja i poteškoće u trudnoći zbog blokiranih jajovoda uzrokovanih većim fibroidnim tumorima koji ih pritiskaju.

Da li su opasni miomi na materici?

Najefikasnija opcija lečenja mioma materice zavisi od niza faktora kao što su starost, opšte zdravstveno stanje, ozbiljnost simptoma povezanih sa vašim konkretnim slučajem itd. Neki uobičajeni tretmani uključuju lekove. U nekim slučajevima lekari mogu preporučiti modifikaciju životnog stila, kao što su promene u ishrani. Određena prilagođavanja u ishrani pomažu prirodnom smanjenju veličine mioma.

Dijagnoza mioma materice se obično izvodi ultrazvučnim snimanjem gde će lekar tražiti znakove koji ukazuju na to da se ovaj tip tumora razvio unutar zidova materice – oni uključuju uvećani oblik koji ukazuje na potencijalnu abnormalnu masu tkiva, kao i zadebljanje zidova koji ukazuju na moguć benigni rast. Biopsija može biti potrebna ako postoji neizvesnost.

Miomi na materici se mogu klasifikovati u tri tipa u zavisnosti od toga odakle potiču.

  • submukozni tumori – koji počinju da rastu unutar dela sluznice;
  •  Intramuralne – smeštene unutar slojeva zida;
  • na kraju, one koje se nalaze ispod spoljašnjeg omotača.

Uprkos tome što su u većini slučajeva prilično bezopasni, preporučiju se ipak detaljna ispitivanja i analize.

da li su opasni miomi na materici

Simptomi povezani sa fibroidnim tumorima materice variraju u zavisnosti od lokacije u materici, kao i veličine i težine, ali obično uključuju obilne menstrualne periode koji traju duže nego obično (više od sedam dana, neobično bolne grčeve često praćene nelagodnošću u leđima tokom menstruacija, povećana učestalost mokrenja. Pored toga, mnogi pacijenti se žale na poteškoće sa spavanjem uzrokovane nelagodnošću kada leže ravno na bilo koju stranu.

Lečenje ovih tumora zavisi od mnogih faktora, uključujući starost pacijenta, planove za rađanje, ozbiljnost simptoma, veličine. Po pravilu, konzervativno lečenje, kao što je hormonska terapija lekovima, operacija će pomoći u smanjenju neprijatnih simptoma uz očuvanje plodnosti kada je to potrebno. Hirurška intervencija može uključivati uklanjanje svih tumora odjednom putem laparoskopije.

Lečenje mioma na materici prirodnim putem uz pomoć lekovitog bilja može biti jedna od najboljih solucaija.

Lečenje mioma biljem kao jedna od najboljih solucija!

Lečenje mimoma na materici prirodnim putem je jedno od najboljih rešenja. O tome svedoče mnogi pacijenti koji su pomoću naših FEMINA kapi rešili problem mioma na materici. Naše prirodne biljne kapi svojim aktivnim svojstvima uništavaju miome na materici. Potrebno je da se pridržavate uputstva i vaš problem sa miomima će biti rešen.

U koliko ste skeptični po pitanju prirodnog lečenja, pročitajte iskustva zadovoljnih klijenata o lečenju mioma FEMINA kapima.

Zdrave navike u lečenju mioma na materici su takodje jako važna stvar. Kao što već znate – sve ima svoje, a koliko su miomi na materici opasni je prilično individualna stvar.

Miom

Kako pobediti miome i ciste potpuno prirodno