Kako uravnotežiti ishranu i smršati prirodnim putem? Dilema mnogih je kako smršati prirodnim putem, naročito u vreme svih praznika i slavlja pitanje je kako uravnotežiti ishranu i odoleti svim djakonijama.

Kada su u pitanju sirupi za mršavljenje, na tržištu se poslednjih godina pojavilo mnoštvo sirupa za koje se tvrdi da utiči na mršavljenje. Slim Fit spada u sirupe iz prirode, potpuno prirodan sirup na bazi lekovitog bilja, sačinjen od dvadeset vrsta lekovitih biljaka.

Postoji pet osnovnih elemenata sadržanih u hrani

-Ugljeni hidrati
-Proteini
-Masti
-Vitamini
-Minerali

Svaki od njih značajno doprinosi zdravlju ali je važno da se uzimaju u pravilnim razmerama, kao i da ugljeni hidrati sačinjavaju glavninu ishrane, a masti samo njen mali deo.

Ugljeni hidrati – Oni treba da budu glavni izvor telesne energije. Ipak, ako jedete više ugljenih hidrata nego sto je vašem telu potrebno ono će pohranjivati višak u vidu sala.Postoje dve glavne vrste ugljenih hidrata: prosti i složeni. Prosti ugljeni hidrati sastoje se od sećera. Vasem telu omogućavaju brzo povecanja energije ali mogu štetiti zubima. Jela kao sto su biskviti kolači i bombone sadrže velike količine prostih ugljenih hidrata. Složeni ugljeni hidrati poseduju komplikovaniju gradju nego jednostavni. Sačinjeni su od skroba i prehrambenih vlakana. Skrob se vari sporo te zato daje stalnu energiju. Testenine hleb i povrće kao sto su krompir ili pirinač sadrže visoku koncentraciju skroba. Složeni ugljeni hidrati trebalo bi da čine glavni deo vaše svakodnevne ishrane. Proste ugljene hidrate treba držati na minimumu jer iako daju energiju sadrže malo vitamina i minerala i siromašni su vlaknima.Medju dobre izvore vlakana spadaju voće ovas mahunarke i povrće.

Proteini – Proteini su od suštinskog značaja za izgradnju i obnovu ćelija u ljudskom telu. Nedostatak proteina u ihrani uzrokuje ozbiljne zdravtvene probleme. Suvišni protein u telu se pretvaraju u masti. Mnoga jela bogata proteinima takodje imaju visok sadržaj kalorija i zasićenih masti, a visokoproteinska ishrana mogla bi da dovede do gojaznosti. U jela bogata proteinima spadaju: meso, riba sir i orasi.U idealnom slučaju od proteina bi trebalo da dobijate šestinu ukupne količine kalorija.

Masti – Masti su izvor energije. Izuzetno su važne za apsorpciju nekih vitamina. Količina i vrste masti u ishrani bitne su za izgradnju opšte zdravstvene slike. One takodje utiču na rizike od razvoja bolesti koronarne arterije ili dobijanja šloga. Ključ svega leži u holesterolu, supstanci srodnoj masti koja je izuzetno važna za pravilno funkcionisanje organizma , ali u prevelikim količinama može predstavljati rizik po zdravlje.Što je viši nivo holesterola u krvi to je veći rizik od razvoja arterioskleroze. Masti mogu biti zasićene ili nezasićene, u zavisnosti od njihove hemijske gradje, zasićene masti iz mlečnih proizvoda i mesa zapravo daju glavni doprinos povišenom nivou holesterola.

Vitamini i minerali – I vitamini i minerali igraju važnu ulogu u rastu i metabolizmu. Osim vitamin K, koji obrazuju crevne bakterije, i vitamin D, koji se proizvodi u koži pod uticajem sunčevog svetla svi ostali vitamini i minerali moraju doći iz ishrane. Većina ljudi dobija odgovarajuću količinu vitamina i minerala iz normalne ishrane. Neki vitamin, uključujući vitamin A,D,E,K štetni su ako se unose prekomerno. Ipak, nekim ljudima mogu zatrebati vitaminski i mineralni dodatci.Npr, ženama koje imaju obilnu mentruaciju se prepisuju preparati gvozdja.

Mi vam preporučujemo SLIM FIT – dijetetski proizvod, dodatak ishrani na bazi lekovitog bilja. Sastavljen je od 20 vrsta lekovitog bilja, topi masne naslage, ubrzava metabolizam, reguliše nadutost i gasove u stomaku, jača imuni sistem, deluje povoljno na centralni nervni sistem i omogućava da mršavite potpuno prirodno. Slim Fit je jedinstven prirodni preparat uz koga ce te uz minimalnu korekciju hrane smršati na potpuno prirodan način.