Ciste su tvorevine tj. šupljinice ispunjene tečnošću. Mogu se javiti u bilo kom životnom dobu, pojedinačno ili u većem broju, na jednom ili oba jajnika. Ne rastu, uobičajeno, razmnožavanjem ćelija, već se javljaju nagomilavanjem tečnosti iz tkiva. Jedan od najčešćih uzroka nastanka jedne ciste je izostanak pucanja folikula kod ovulacije (folikularna cista). Ovako nastale ciste nazivaju su funkcionalne ciste, jer je ovaj proces deo ovulacije. Osim funkcionalnih postoje i nefunkcionalne ciste jajnika kao što su dobroćudne neoplastične ciste, čokoladne ciste (endometrioza) i inkluzijske ciste.

Šta su ciste na jajnicima? Šta su miomi na materici?


Folikularna cista je fiziološka cista koja nastaje usled izostanka pucanja folikula u vreme ovulacije. Može narasti i 6 do 7 cm i ponekad izaziva bolove ili pritisak u donjem delu stomaka. Obično se povlače same od sebe i retko zahtevaju hirurške intervencije. Lutealna cista je funkcionalna cista žutog tela koja nastaje tek nakon oslobađanja jajne ćelije iz folikula tokom ovulacije. Ukoliko prilikom ovulacije i pucanja folikula dolazi do snažnijeg krvarenja u šupljinu folikula, nastaje funkcionalna cista koja se naziva hemoragička cista. Na jajnicima nastaju dobroćudne nefunkcionalne ciste razmnožavanjem ćelija jajnika, u procesima koji nisu povezani s ovulacijom.

 

Simptomi mioma i cista

 

Male ciste ne uzrokuju obično nikakve probleme i tegobe. Ponekada možete osetiti jednostrani bol u stomaku ili neugodan pritisak. Druge ciste, mogu izazvati oštar bol poput uboda nožem, kada se prilikom pucanja sadržaj ciste izlije u unutrašnjost stomaka. Slični iznenadni i jaki bolovi mogu nastati kod uvrtanja velikih cista oko svojih peteljki (torzija ciste). Osim bolova, mogu se javiti nepravilna ili jaka krvarenja. Većina funkcionalnih cista može se uočiti prilikom ginekološkog pregleda, nakon kojeg sledi detaljna ultrazvučna procena nalaza.


Terapija za prirodno lečenje cista i mioma


Čaj Femina (sterilitet, miom, čvorići, ciste, polip, ranice na grliću materice)
Čaj od 30 lekovitih biljaka namenjen eliminaciji mioma, cisti i dobroćudnih tumora na potpuno prirodan način, i izuzetno pomaže kod muškog i ženskog steriliteta. Takođe, pomaže razgradnju polipa, uklanja ranice na grliću materice, i pomaže u eliminaciji čvorića na dojci. Miom, ciste, čvorići, polip i dobroćudni tumori će biti vaša prošlost.

Kako se uzima terapija za lečenje prirodnim putem za miome i ciste?


Traje u proseku 10 nedelja i sastoji se od 10 kutija ovog čaja. Ukoliko dolazi do obilnih krvarenja u toku i van ciklusa uz gore navedenu terapiju se prepisuje i FEMINA CIKLUS kapi.
Način pripreme: 5 supenih kašika biljne mešavine staviti u 1 litar hladne vode da odstoji pola sata. Smesa vode i bilja kuva se do ključanja 4 do 5 minuta. Posuda se poklapa i ostavlja da se hladi 30 minuta nakon čega se čaj cedi.

Način upotrebe: 200 ml čaja pre glavnih obroka a preostala 2 čaja rasporediti po želji (po mogudstvu i želji zasladiti cvetnim medom).

Pozovite +381 27 333 202, i jos danas poručite naš proizvod i rešite problem.

Vaša Herba Medica Natural

Obavezno pogledajte i druge članke koje smo pripremili za Vas a povezani su sa temom „Pobedite ciste i miome na potpuno prirodan nacin!“

 

 
Pobedite stres potpuno prirodno i vratite životnu energiju
 
Ciste i kako protiv njih
 
Uzroci steriliteta
 
Femina caj za lecenje mioma na materici prirodnim putem