Poboljšajte svoje zdravlje prirodnim tretmanima za štitnu žlezdu. Saznajte više o uzrocima disfunkcije štitne žlezde i kako različite promene u ishrani i načinu života mogu da vam pomognu da poboljšate simptome i sprečite dalje oštećenje. Saznajte o najboljim suplementima i kućnim lekovima za vaše specifično stanje. Otkrijte najbolju hranu, kao i kako bezbedno lečiti svoju štitnu žlezdu prirodnim metodama. U ovom postu, dobićete bolji uvid u to kako da poboljšate svoje zdravlje prirodnim putem.

Šta uzrokuje disfunkciju štitne žlezde?

 

Štitna žlezda je važan deo našeg endokrinog sistema, proizvodi hormone koji povećavaju nivo energije i regulišu metabolizam. Nažalost, kada štitna žlezda ne funkcioniše kako treba, bilo zbog zdravstvenog stanja ili drugih spoljnih faktora, to može imati ozbiljne zdravstvene posledice. Pisaćemo o tome šta uzrokuje disfunkciju štitne žlezde i dati vam korisne informacije o prirodnim lekovima.
Postoji mnogo dostupnih lekova za lečenje štitne žlezde, mada mnogi često zaboravljaju na prirodne opcije koje postoje. Srećom, postoji mnogo tretmana za poboljšanje funkcionalnosti štitne žlezde, uključujući botaničke lekove i smernice za ishranu.

Što se tiče biljnih tretmana, oni se kreću od čajeva napravljenih od kurkume i drugih začina poznatih po balansiranju endokrinog sistema do suplemenata koji mogu pomoći da se sačuva i reguliše aktivnost štitne žlezde u sistemu, tako da ponovo efikasno radi, minerali potrebni telu za održavanje opšteg zdravlja u svim oblastima vašeg života, uključujući i one vezane za štitnu žlezdu!
Jedan od proverenih prirodnih preparata koji jako dugo postoji na tržistu i pomaže u normalnom funkcionisanju štitne žlezde jesu i FEMINA TIRO kapi. Kapi su mešavina biljnih ekstrakata čiji sastojci doprinose očuvanju zdravlja štitne žlezde.

Promene u ishrani se uvek preporučuju za one koji pate od bilo koje vrste problema sa štitnom žlezdom i ne treba ih zanemariti s obzirom na njihove potencijalne prednosti i ovde! Redovno dodavanje određenih vitamina i minerala kao što su jod ili cink u vašu ishranu može pomoći u ublažavanju nekih uobičajenih simptoma povezanih sa hipo/hipertroidizmom kao što je iritacija opadanja kose i kože, dok povećanje vlakana i suplementacija sa omegamasnim kiselinama mogu da olakšaju potrebnu apsorpciju nutrijenata vašem telu!

Za one koji vole jogu, joga poze se često koriste u kombinaciji sa drugim alternativnim metodama kao što su biljni začini ili alternativne terapije za održavanje zdrave ravnoteže unutar sistema tela.

kako se leci stitna zlezda prirodnim putem

Promene u ishrani i načinu života za podršku zdravlju štitne žlezde

 

Jedan od najefikasnijih načina da se podrži zdrava funkcija štitne žlezde je kroz prirodne lekove, kao što su homeopatski tretmani i biljni tretmani. Homeopatija uključuje korišćenje malih doza supstanci prirodnog porekla za koje se veruje da stimulišu sopstvene mehanizme zarastanja tela. Tretmani lekovima mogu uključivati različite kombinacije lekovitog bilja, minerala i drugih supstanci koje zajedno deluju na rešavanje osnovnog uzroka poremećaja nedovoljne ili prekomerne aktivnosti štitne žlezde ili simptoma povezanih sa prekomernom proizvodnjom hormona iz štitne žlezde.

Zdrava štitna žlezda je od suštinskog značaja za dobro zdravlje , tako da je važno preduzeti preventivne mere kao što su promene u ishrani, modifikacije načina života i drugi prirodni tretmani koji mogu pomoći u održavanju ravnoteže štitne žlezde.

Problemi sa štitnom žlezdom su uobičajeni problem sa kojim se danas suočavaju mnogi ljudi, narocito u poslednje vreme i nakon covida 19 broj obolelih od štitne žlezde se znatno povećao.
Biljni tretmani za probleme sa štitnom žlezdom se fokusiraju na pomoći u ublažavanju bilo kakvih blažih stanja ili simptoma povezanih sa vašim poremećajem, kao što su umor ili poteškoće sa koncentracijom zbog niskog nivoa energije.

Zdravlje štitne žlezde je možda jedan od najvažnijih aspekata opšteg blagostanja. Upravljanje štitnom žlezdom ponekad može biti težak zadatak. Na sreću, postoje kapi koje prirodnim putem pomazu, regulišu I leče štitnu žlezdu.

Štitna žlezda igra vitalnu ulogu u našem zdravlju i dobro razumevanje i otkrivanje tajni prirodnog lečenja štitne žlezde, možemo bolje da upravljamo i hipertireozom i hipotireozom. Prirodne kap FEMINA TIRO su dostupne i pristupačne i pa prirodan način pomažu u regulisanju rada štitne žlezde.