Štitna žlezda lečenje

Štitna žlezda lečenje

Štitna žlezda lečenje prirodnim putem. Ukoliko želite prirodnim putem da regulišete rad štitne žlezde mi vam preporučujemo FEMINA TIRO – moćni biljni čaj od 25 različitih lekovitih biljaka koje utiču na rad štitne žlezde, otklanjaju ciste i čvoriće nastale na njoj i dovode nivo tiroksina i tironina na normalu. Uz ovaj čaj vaša štitna žlezda će se preporoditi i vratiti u normalnu funkciju.

Štitna žlezda je jedna od najvažnijih u našem organizmu. Bilo kakav poremećaj u njenom radu odražava se na rad srca, metabolizam, nervni sistem, a kod žena i na reproduktivnu sposobnost.

Iako je veoma mala, ima ogromnu ulogu u funkcionisanju našeg organizma i zato je treba redovno kontrolisati. I najmanji poremećaj na štitnjači, može da napravi u telu pravi haos.

Hormoni koje luči štitasta žlezda tironin i tiroksin, regulišu mnoge procese u organizmu, poput telesne temperature, metabolizma, rada srca i funkcionisanja nervnog sistema.

Ovi hormoni takođe utiču i na izgled i kvalitet kože i kose.

Štitna žlezda najvećim delom diktira metabolizam.

Bilo koji problem u njenom funkcionisanju ili bolest mogu dovesti do problema sa metabolizmom, što dalje vodi do drastičnih problema sa težinom – možete se ugojiti, smršati, ili ćete zaključiti da je mršavljenje mnogo teže nego što bi trebalo.

stitna zlezda lecenje

Osobe sa stanjem koje se naziva hipertiroidizam pate od previše aktivne štitne žlezde, što dovodi do velikog skoka metabolizma.

Ako je to slučaj, verovatno će doći do brzog mršavljenja, koje može biti pogubno za zdravlje.

Osećaće slabost i povećanje očiju. Ova bolest zahteva specijalan tretman od strane doktora.

Hipotiroidizam, sa druge strane, predstavlja suprotnost – usporava metabolizam dok telo dobija na težini neverovatnom brzinom.

Kao i hipertiroidizam, hipotiroidizam uzrokuje generalnu slabost tela. Ova bolest, takođe, zahteva specijalan tretman i može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme ako se ne leči.

Najčešći problemi sa tiroidom koji se javljaju jesu smanjeno ili povećano lučenje njenih hormona, ali nisu retke ni ciste ili čvorići.

Bolesti štitne žlezde obično se veoma uspešno kontrolišu lekovima, ali uvek se savetuje i promena ishrane i uvođenje namirnica koje su blagotvorne za njen rad.

femina tiro caj za lecenje stitne zlezde