Ključ zdravog života je pre svega zdrava ishrana i fizička aktivnost. Podelićemo sa vama nekoliko saveta za zdravu ishranu vezanih za zdrave namernice i zdrav način života.

Prvnestveno moramo znati da je belo brašno namirnica koja u velikoj meri usporava metabolizam i nagomilava masne naslage.

Izbacivanjem belog brasna, tj kombinovanjem nekog drugog (heljdinog, speltinog ili integralnog) ne samo da ubrazavamo metabolizam već podstičemo probavu i regulišemo nadutost, a poentu postižemo, bićete siti a nećete se gojiti!

Naša preporuka za idealan doručak je:

4 ravnih supenih kasika ovsenih mekinja preliti vrelom vodom i ostaviti 5 minuta da odstoji.

Dodati sezonsko voce koje imate i 5 badema ili oraha.

Najbitniji obrok u toku dana jeste doručak!

Kakve signale pošaljete svom organizmu tako će te se i osećati tokom čitavog dana!

Obrok koji smo naveli Vas duže vreme čini sitim, reguliše probavu i obiluje vlaknima i proteinima.

Ne treba zaboraviti i na dovoljan unos tečnosti koja je neophodna za hidriran organizam!

Naša preporuka jeste 1-2L vode u toku dana, limunada ili grejp je voće koje možete iskoristiti i napraviti sebi potpuno prirodan sok, odraditi detoksikaciju i regenerisati svoje celije.

Proteini imaju veoma vaznu ulogu u ljudskoj ishrani.

Proteini su gradivni elementi neophodni za rast i regeneraciju svih živih ćelija. Više od 50% svake ćelije čine proteini koji su zaslužni za razvoj mišića, kostiju, tkiva.

Primer proteina biljnog porekla su grašak, boranija, pasulj, sočivo, žitarice, bundeva, konopljino seme, badem, kokos, sojini proizvodi…

Belo odnosno živinjsko meso je izvor nemasnih proteina dok crveno podiže nivo holesterola, pa ga je u velikim količinama bolje izbegavati.

Najbogatiji, ujedno i najzdraviji izvori proteina su ne masno meso i riba, povrće, voće i mahunarke.

Crveno meso u sebi sadrži dosta masti pa se ne preporučuje u svakodnevnoj ishrani, za razliku od belog i ribljeg koje sadrži manje masnoća pa je svakako i zdravije.

Salata je bogata vlaknima, mineralima, vitaminima i proteinima i ona tapacira glad, pa je dobro njome početi obrok.

Salatu možete da nastavite da jedete i uz glavni obrok, jer su njene pogodnosti brojne, a i uz nju ćete pojesti manje hrane.

Začinjena limunom, sirćetom i maslinovim uljem, zelena salata je veoma blagotvorna za celokupan organizam.

Ona sadrži dosta vode i malo kalorija, niskog je glikemijskog indeksa, pa se preporučuje u ishrani dijabetičara, a predstavlja i prevenciju kancera.

Nasa preporuka je i salata sa paradajzom, krastavcem, paprikom, kupus salata, sargarepa (do 18h).

Uz sve ove savete za zdravu ishranu i za vas bolji i kvalitetniji život preporučujemo sirup za mršavljenje, koji je potpuno na biljnoj bazi i deluje povoljno na centralni nervni sistem i omogućava da mršavite potpuno prirodno.

Preporučuje se kod osoba sa nesanicom, nervozom i depresijom. Koristi se za topljenje masnih naslaga, pojačava metabolizam i izbacuje višak tečnosti iz organizma. Mršavi zdravo uz svoj omiljeni Slim Fit Relax!