Rak štitne žlezde! Kako rešiti probleme sa štitnom žlezdom?!

Rak štitne žlezde! Kako rešiti probleme sa štitnom žlezdom?!

U Sjedinjenim Američkim Državama godišnje se otkrije preko 22 000 novih slučajeva karcinoma štitaste žlezde. Žene oboljevaju tri puta češće nego muškarci. Rak se javlja u svim uzrastima iako je najčešći posle tridesete godine i njegova agresivnost raste značajno sa godinama pacijenta. Većina pacijenata ima jedan čvor u štitastoj žlezdi i nema nikakve tegobe.

Ponekada postoje promuklost, bol u vratu i uvećani limfni čvorovi. Rak štitaste žlezde je retko oboljenje, samo je 5% čvorova u štitastoj žlezdi maligno iako je čvor u štitastoj žlezdi veoma čest nalaz, posebno od kako je ultrazvučni pregled moguć skoro u svakom Domu zdravlja.

Postoji četiri tipa raka štitaste žlezde pri čemu su neki češći od drugih:

papilarni i mešoviti papilarno-folikularni(75% svih karcinoma)
folikularni i Hurthle cell(15% svih karcinoma)
medularni(7% svih karcinoma)
anaplastični(3% svih karcinoma)
karcinom stitne zlezde

Većina karcinoma štitaste žlezde je izlečiva, najčešći tipovi karcinoma štitaste žlezde(papilarni i folikularni) su najlakše izlečivi. U mlađih pacijenata i papilarni i folikularni karcinom se leče uspešno u preko 95% slučajeva ukoliko je lečenje odgovarajuće. I papilarni i folikularni karcinom zahtevaju uklanjanje cele štitaste žlezde. Medularni karcinom je mnogo ređi i ima lošiju prognozu. Medularni karcinom ima skolnost ka širenju u veliki broj limfnih čvorova u veoma ranoj fazi bolesti zbog čega je neophodno načiniti mnogo agresivniju operaciju. Najređa vrsta raka štitaste žlezde je anaplastični koji ima veoma lošu prognozu i neizlečiv je u većini slučajeva a operacija najčešće nije moguća.

rak-stitne-zlezde

Rak štitaste žlezde je jedinstven među ostalim malignim tumorima, u stvari ćelije štitaste žlezde su jedine ćelije ljudskoga tela koje imaju spospobnost da apsorbuju jod. Jod je neophodan ćelijama štitaste žlezde za stvaranje hormona te ga one uzmaju iz krvotoka i koncetrišu u svojoj unutrašnjosti. Najveći broj vrsta raka štitaste žlezde zadržao je ovu osobinu normalne ćelije štitaste žlezde što daje mogućnost za sprovođenje posebnog lečenja posle završene operacije. Radioaktivni jod(radioaktivni izotop joda) će absorbovati i koncetrisati preostale ćelije štitaste žlezde kao i one iz zloćudnog tkiva koje imaju ovu sposobnsot. Pošto ostale ćelije u našem telu ne mogu da unesu atome ovog elementa, one su pošteđene njegovog radioaktivnog dejstva. Ćelije raka štitaste žlezde koncentrišu ovaj lek u sebi i njegova radioatkivnost ih uništava, a sve to bez muke, gubitka kose, salbosti, bez problema sa stolicom, bez bola. Važno je znati da ne trebaju svi pacijenti posle hirurške intervencije lečenje radioaktivnim jodom. Neki međutim, moraju da ga prime da bi se izlečili. Ove razlike zavise od pacijenta do pacijenta i kada je ista vrste raka u pitanju zbog različitog stadijuma bolesti i naravno od vrste ćelija koje grade tkivo raka. Iz tog razloga u ovoj oblasti ne treba tražiti jednostavne odgovore. Odluku treba da donese pacijent posle razgovora sa endokrinin hirurgom i endokrinologom.

Iako, u većini slučajeva neizlečiv, može se, pravovremenom reakcijom preduhitriti. Femina Tiro je čaj od 25 različitih lekovitih biljaka koje utiču na rad štitne žlezde, otklanjaju ciste i čvoriće nastale na njoj i dovode nivo tiroksina i tironina na normalu. Uz naš čaj vaša štitna žlezda će doživeti preporod, vratiti normalne funkcije a cista na štitnoj žlezdi će nestati.

Dakle, nemojte prepuštati slučaju, nazovite još danas i poručite svoju terapiju Tiro čajem. Rešite se problema na vreme.
Vaša Herba Medica Natural