Miomi na materici

Miomi na materici

Miomi na materici se najčešće javljaju kod žena u reproduktivnoj dobi. Sta su miomi? U pitanju su dobroćudni tumori tj. izrasline koji se puno ređe javljaju u vagini i na jajnicima. Njihov drugi naziv je fibroidi.

MIOMI NA MATERICI SIMPTOMI

– Simptomi mioma se javljaju kod 30 % obolelih pacijentkinja ,tada se najčešće se manifestuju kao:
– pritisak i bol u karlici
– otežano mokrenje
– učestalo mokrenje
– produžene menstruacije – preko 7 dana
– menstrualna krvarenja su znatno obilnija
– bolovi u nogama i ledjima
– zatvor stolice
– bol pri polnom odnosu

KORISNI LINKOVI

Lečenje mioma na materici

Miomi na materici lecenje

Čaj za lečenje mioma na materici

Još uvek nije utvrđeno zašto nastaju miomi na materici ,ali ono što se sa sigurnošću može potvrditi je da njihov rast pospešuje hormon estrogen,te da sa miom najčešće javlja kod nerotkinja u životnoj dobi posle 35 god i pre menopauze. Takođe u praksi se pokazalo da su fibroidi, puno ćešće prisutni kod gojaznih žena.

miomi na materici

KOJE KOMPLIKACIJE MOGU UZROKOVATI MIOMI NA MATERICI

Pritiskajuči jajovode i jajnike, deformišući matericu, miomi mogu izazvati i nepolodnost. Maligni tumor kod mioma je dosta redak u praksi i javlja se u veoma malom broju izdvojenih slučajeva od 0,1 -0,5%. Miomi materice mogu uzrokovati i nastanak anemije usled obilnih menstrualnih krvarenja.

MIOMI U TRUDNOCI

Miom uterusa se često dijagnostikuje upravo za vreme trudnoće i njegova učestalost je od 0,1-3,9 % kako navode pojedini autori.Kod buducih mladih majki zabeležen je porast upravo u prvoj polovini trudnoće. Za razlog se uzima nagli porast nivoa hormona kao i pojačan protok krvi u području uterusa. Miomi na materici se mogu i uvećavati tokom trudnoće (mada se mnogi autori sa ovim ne slažu), zabeležen je njihov rast uglavnom kod žena koje su imale povećan indeks telesne mase neposredno pre trudnoće. Otkrivaju se i lako dijagnostikuju ginekološkim i ultrazvučnim pregledom!

ISHRANA KOD MIOMA

U slučaju mioma, preporučuje se zeleno i lisnato povrće, proso, ovsena kaša, heljda i integralni pirinač. Takođe namirnice kao što su: krompir, pasulj, sočivo, šargarepa, mango i papaja koji podstiču proizvodnju progesterona koji pravilno uravnotežuje-balansira rad jajnika i smanjuje nivo estrogena u vašem telu.

PRIRODNIM PUTEM REŠITE SE MIOMA

Uz Femina čaj na potpuno prirodan način razgradite miome i ciste na materici i jajnicima. Preporučuje se i korišćenje čaja za Ispiranje materice,koja potpomaze delovanje Femine i ubrzava proces njihove razgradnje.

Iskustva nam govore da se ova kombinacija pokazala kao idealna i preporučujemo je svima koji imaju ovakve ili slične probleme.

Prirodom do zdravlja

Herba Medica Natural