Ovaj blog post će istražiti moć prirodnih opcija lečenja za one koji pate od Hašimotovog tiroiditisa. Ovo stanje može izazvati razorne simptome, od umora i gubitka kose do depresije i kognitivnih problema. Razgovaraćemo o tome kako kombinacija prirodnih lekova i modifikacija načina života može da pruži olakšanje od Hašimotovog tiroiditisa. I pomogne da se uspostavi ravnoteža u telu. Preporučujemo vam potpuno prirodne lekove, od promena u ishrani i vežbanja do bilja i vitamina, kao i promene načina života.

Prirodni lek za stitnu zlijezdu hashimoto

 

Hašimotov tiroiditis je često dijagnostikovani autoimuni poremećaj koji utiče na funkcionisanje štitne žlezde. I može izazvati mnoge simptome uključujući umor, anksioznost, povećanje telesne težine i depresiju. Pronalaženje efikasnog lečenja za ovo stanje može biti izazovno, ali postoje kućni lekovi, alternativne terapije, prirodne tretmani. Kao i promene načina života koje mogu pomoći u smanjenju simptoma ili olakšanju simptoma. U ovom postu na blogu ćemo istražiti različite vrste kućnih lekova dostupnih za lečenje Hašimotovog tiroiditisa. Uključujući biljne lekove, eterična ulja za smanjenje upale i promene u ishrani za poboljšanje varenja i jačanje imuniteta kod onih sa Hašimotom. Kao i upotrebu potpuno prirodnih kapi FEMINA TIRO, koje su se pokazale kao veoma delotvorne u rešavanju problema sa štitnom žlezdom.

Postoji nekoliko jednostavnih kućnih lekova, kao što je ispijanje tople vode sa limunovim sokom ujutru što pomaže poboljšanju zdravlja bubrega, kao i podržava detoksikaciju jetre. Takođe je poznato da uzimanje kupki sa Epsom soli pomaže u bolovima u nervima povezanim sa hipotireozom izazvanom Hašimotovom bolešću. Zbog visokog sadržaja magnezijuma koji opušta napetost u celom telu, pomažući cirkulaciju i pomaže u ublažavanju fizičke nelagodnosti od problema povezanih sa štitnom žlezdom. Konzumacija sirovog čaja od korena đumbira takođe može biti korisna. Jer pomaže u smanjenju upale u celom telu dok istovremeno povećava vaš metabolizam. Što dovodi do poboljšanja nivoa energije tokom perioda gde se osećate posebno umorno zbog problema sa štitnom žlezdom

Aromaterapija korišćenjem esencijalnih ulja posebno dizajniranih za ublažavanje stresa i anksioznosti je još jedan popularan izbor među pacijentima. Koji traže alternativna rešenja čije glavne prednosti potiču od njihove sposobnosti da smire napetost. Dok istovremeno promovišu pozitivna osećanja kroz udisanje omogućavajući korisnicima veću kontrolu nad emocionalnim reakcijama.
Prirodne opcije lečenja Zdrava ishrana, vitamini, minerali i antioksidansi, svi igraju važnu ulogu u jačanju funkcije imunog sistema dok smanjuju inflamatorne reakcije u celom telu.

stitna zlezda smanjena funkcija

Štitna zlezda smanjena funkcija

Nakon dugogodišnjeg iskustva , slušajući naše korisnike posle FEMINA TIRO čaja, želeli smo da vam olaksamo korišćenje i napravili potpuno prirodne FEMINA TIRO kapi. Koje vam nude najbolju šansu da uspešno izlečite štitnu žlezdu na prirodan način od bilo kog poremećaja. I ne morate da brinete o potencijalnim opasnim i nuspojavama leka.

Uvođenjem FEMINA TIRO kapi imate prirodni lek za štitnu žlezdu kojim mozete da regulišete pojačanu ili smanjenu funkciju štitne žlezde

Promene u ishrani i načinu života za Hashimotos tiroiditis je takođe značajna.  Pa vam savetujemo da uključite promene u ishrani i životnom stilu. Dodavanje određene hrane u vašu ishranu, kao što je povrće od krstaša kao što su brokoli i karfiol, može biti korisno za kontrolu simptoma.

Kurkuma u prahu i ekstrakti korena sladića mogu pomoći u smanjenju upale povezane sa hipotireozom uzrokovanom autoimunom bolešću. Dodaci kao što su probiotici takođe mogu pomoći u ublažavanje simptoma. Uz obezbeđivanje hranljivih sastojaka koji podržavaju probleme u vezi sa zdravljem creva koji su često povezani sa poremećajima autoimunosti, uključujući Hašimotov tiroiditis.
Druge prirodne metode lečenja ovog stanja mogu uključivati upravljanje nivoima stresa i dovoljno odmora.