Čvorići i ciste na štitnoj?! Mi Vam nudimo rešenje!!!

Čvorići i ciste na štitnoj?! Mi Vam nudimo rešenje!!!

Čvor na štitastoj žlezdi

Štitna žlezda, čvor na štitastoj žlezdi je kvržica ispunjena tečnošću, koja se nalazi u unutrašnjosti štitne žlezde. Većina čvorova na štitnoj žlezdi nije ozbiljna i ne uzrokuje simptome. Čvorovi na štitnoj žlezdi su u vrlo malom broju povezani sa rakom štitne žlezde.

Pacijenti često ne znaju da imaju čvor na štitnoj žlezdi sve dok se ne otkrije na rutinskom pregledu. U ređim slučajevima čvor može biti dovoljno veliki da pritisne dušnik i izazove otežano disanje ili gutanje, promuklost, osećaj knedle u grlu. Ako dođe do pojave lučenja dodatnog tiroksina od strane čvora javljaju se neki od simptoma:

Iznenadan, neobjašnjiv gubitak težine.
Nervoza.
Ubrzan ili nepravilan rad srca.
U ređim slučajevima čvor na štitnoj žlezdi može biti kancerogen, no teško je na osnovu simptoma prepoznati koji su čvorovi maligni. Kancerogeni čvorovi su velike mase i rastu veoma brzo.

cvorici-na-stitnoj-zlezdi

Uzroci čvora na štitnoj žlezdi:

Nedostatak joda u ishrani može uzrokovati čvor na žlezdi ali je to redak slučaj jer se jod rutinski dodaje soli i drugim namirnicama.
Bujanje normalnog tkiva žlezde je poznato kao adenom štitnjače.To je benigni problem i ne smatra se ozbiljnim ako ne smeta ili ne izaziva komplikacije. U nekim slučajevima adenomi mogu biti hiperfunkcionalni i proizvoditi hormone što dovodi do stanja hipertireoze.
Ciste na štitnoj žlezdi su ispunjene tečnošću i najčešće su posledica degeneracije adenoma štitne žlezde. Često su zajedno sa tečnošću prisutne i čvrste komponente koje mogu biti maligne ponekad.
Hronična upala štitne žlezde ili Hašimoto tireoiditis može dovesti do pojave čvorića i smanjenja funkcije štitne žlezde.

Multinodularna guša sadrži više čvorića ali njihov uzrok nije jasan. Može biti izazvan nedostatkom joda ili poremećajem štitnjače.

Rak žlezde je retko uzrok čvorića na žlezdi. Rizik je povećan ako imate porodično oboljevanje od raka štitne žlezde ili drugog endokrinog tumora, ako ste mlađi od 30 ili stariji od 60 godina i bili ste izloženi nekom zračenju. Ako je čvor veliki, težak,boli, više je zabrinjavajući u smislu maligniteta.
Ukoliko imate bilo kakav simptom ili već imate neki od problema sa štitnom žlezdom, nazovite nas. Naš čaj Femina Tiro, čaj od 30 lekovitih biljaka namenjen eliminaciji mioma, cisti i dobroćudnih tumora na potpuno prirodan način, i izuzetno pomaže kod muškog i ženskog steriliteta. Takođe, pomaže razgradnju polipa, uklanja ranice na grliću materice, i pomaže u eliminaciji čvorića na dojci. Miom na materici, cista na dojci, čvorići, polip i dobroćudni tumori će biti vaša prošlost.

Poručite još danas i poručite čaj po specijalnoj akcijskoj ceni.
Vaša Herba Medica Natural. +381 27 333 202 i +381 27 331 195